Izlet na Plitvička jezera

Svoje putovanje od Splita do Plitvičkih jezera počinjemo u ranim jutarnjim satima. U pratnji našeg vodiča napustit ćete Split i krenuti prema Plitvičkim jezerima….

Što vas čeka na ovom izletu?

Svoje putovanje od Splita do Plitvičkih jezera počinjemo u ranim jutarnjim satima. U pratnji našeg vodiča napustit ćete Split i krenuti prema Plitvičkim jezerima. Putem ćete zapaziti prekrasan krajolik koji vas okružuje te čuti brojne zanimljive priče vašeg vodiča. Po dolasku na Plitvička jezera, zasigurno ćete biti zadivljeni svim prirodnim čudima koje ovaj ‘raj na zemlji’ nudi. Istražite drvene staze parka, udahnite svježinu zraka i osjetite prskanje vodopada. Opustite se u hladovini ili popijte kavu na suncu. Jedan od posebnih doživljaja ovog izleta jest opuštajuća vožnja brodom, kao i kratka vožnja vlakom. Pridružite nam se na našem izletu na Plitvička jezera i sačuvajte ovo veličanstveno mjesto među svojim vječnim uspomenama.

Kalendar raspoloživosti

Opis izleta

Mjesto polaska
Marulićeva 4, 21000 Split
Vrijeme polaska
07:30 h

Cijena ne uključuje

– Ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera

R

Uključeno u cijenu

– Turistički vodič na engleskom jeziku
– Prijevoz autobusom ili kombi vozilom
– Krstarenje brodom
– Prijevoz vlakom
– Osiguranje

Cijena ulaznica u park:

Travanj & Svibanj

 • Odrasli: 180,00kn (23,9 EUR)
 • Studenti: 110,00kn (14,61 EUR)
 • Djeca od 7 do18 godina: 50,00kn (6,64 EUR)
 • Djeca ispod 7 godina: Slobodno

Lipanj, Srpanj, Kolovoz & Rujan

 • Odrasli: 300,00kn (39,84 EUR)
 • Studenti: 200,00kn (26,56 EUR)
 • Djeca od 7 do18 godina: 120,00kn (15,94 EUR)
 • Djeca ispod 7 godina: Slobodno
l

Dobro je znati

Važno
– Obvezno je biti 15 min prije polaska na mjestu okupljanja.
– Obući se slojevito, ponijeti dugi rukav (hladnije je nego u Splitu), odgovarajuću obuću i kremu za sunčanje, za svaki slučaj.
– Cijena ulaznica u Nacionalnom parku različita je za svaki pojedini dio godine.

Opis

Krenite u jedinstvenu avanturu vođenu našim vodičem koja će vam zauvijek ostati u sjećanju.

Put od Splita do Plitvičkih jezera traje tri sata, ali nemojte se obeshrabriti jer ljepota planina i polja naše zemlje uz zanimljivu priču našeg vodiča zaista ostavlja bez daha. Dopustite nam da vas vodimo na putovanje kroz povijest i jedinstveni raj prirode. Prostrani šumski kompleksi, iznimne prirodne ljepote jezera i slapova, bogatstvo flore i faune, planinski zrak, kontrasti jesenskih boja, šumske staze i drveni mostovi i još mnogo toga dio su jedinstvene cjeline koja je proglašena UNESCO-vom svjetskom prirodnom baštinom godine. 1979. prva na svijetu. Po dolasku u park, naš vodič će vas odvesti da kupite karte. Vožnja brodom i električnim vlakom, koji će vas provesti parkom uključeni su u cijenu karte. Ulaskom u park dobit ćete kartu na kojoj su prikazi svih staza i puteva koje ćete proći s vodičem i uživati ​​u ljepotama koje vam pruža priroda.

Plitvička jezera senzacija su tijekom cijele godine, posebno kada su zimi prekrivena snijegom. Doista nalikuju zimskoj zemlji čudesa. Možete se opustiti u hladu ili istražiti rezultate eksperimenta koji se naziva taloženje kalcijevog karbonata, posebnih vrsta algi i mahovine. Sedra se kontinuirano talože kako bi se stvorile prirodne brane koje razdvajaju jezera. Budući da postupak traje i danas, baš kao i uvijek do sada, grade se nove sedrene barijere, stalaktiti, kanali i kaskade, a postojeći se mijenjaju, dajući vodi blistavu ljepotu i poboljšavajući privlačnost drveća i kamenje koje pada u jezera. Voda se neprestano probija kroz sedrene barijere na različitim mjestima, tako da je čitav proces stvaranja jezera i brana živ i vrlo dinamičan. Ovo je jedinstven i zanimljiv prirodni fenomen. Priroda nastavlja impresionirati u neometanim ekološkim uvjetima. Pored jezera, ima nekoliko zanimljivih špilja u kojima su pronađeni ostaci pretpovijesnih naselja. Na kraju, predlažemo da iskoristite priliku za kušanje tipičnih domaćih jela s ovog područja u lokalnoj konobi (nije obavezno). Imat ćete malo slobodnog vremena za kavu ili međuobrok i uživanje u prekrasnoj zelenoj oazi.

Naš vodič će vas obavijestiti o svim korisnim informacijama o parku i dogovoriti mjesto za povratak. Vožnja natrag traje samo malo duže od 3 sata. Očekivano vrijeme povratka je u 20 sati.

Polica otkazivanja

Za cjelokupni povrat novca, potrebno je otkazati 48 h prije izleta.

Agencijske ture/izleti/transferi podložni su promjenama ovisno o mogućnostima i preferencijama grupe, ali i vremenskim uvjetima, vodostaju, posebnim događajima, izvanrednim okolnostima koje se ne mogu izbjeći ili otkloniti i slično. Iz razloga sigurnosti i udobnosti Klijenta, Agencija zadržava pravo izmjene programa bez prethodne najave.

U slučaju većih promjena ili otkazivanja određenih tura/izleta/transfera koje je rezervirao Klijent, Agencija će obavijestiti Klijenta u najkraćem mogućem roku i pružiti sljedeće mogućnosti:

 1. a) Klijent može prihvatiti novi datum polaska ili odredište
 2. b) Klijent može prihvatiti turu/izlet/transfer jednake ili blisko slične aktivnosti
 3. c) Klijent može u potpunosti otkazati svoju rezervaciju i dobiti puni povrat uplaćenog novca

Spalato travel putnička agencija d. o. o.

Kontakt

+(385) 95 197 9151

info@spalatotravel.hr

Adresa

Križeva 8, Split 21000 Hrvatska

Tu smo za vas!