Izlet u Mostar & Slapove Kravice

Što vas čeka na ovom izletu?

Tijekom Vašega boravka u Splitu, bila bi šteta ne posjetiti našu prekrasnu susjednu zemlju koja svim posjetiteljima može mnogo toga ponuditi. Izlet kreće iz Splita, (Marulićeva 4, Split).  Naš će vas vodič dočekati i upustiti se s vama u ovu prekrasnu avanturu. Vožnja traje nešto više od 2 sata.

Kalendar raspoloživosti

Opis izleta

Mjesto polaska
Marulićeva 4, 21000 Split
Vrijeme polaska
07:15 h

Polica otkazivanja

Za cjelokupni povrat novca, potrebno je otkazati 48 h prije izleta.

Cijena ne uključuje

Hranu i piće

R

Uključeno u cijenu

– Prijevoz autobusom ili kombijem
– Ulaznica za Park Kravice
– Vozač/vodič govornik engleskog jezika
– Vodič u Mostaru na hrvatskom/engleskom jeziku
– Cestarina i parking
– Osiguranje

l

Dobro je znati

Važno
– Obvezno je biti 15 min prije polaska na mjestu okupljanja.
– Obvezno ponijeti putovnicu.

Opis

Prvo ćete proći kroz Počitelj, ljupko selo, koje je nekada bio veliki grad Osmanskog carstva. Stil gradnje naselja na strmoj litici zaista očarava sve posjetitelje. Orijentalna kultura ostavila je snažan utjecaj na to mjesto jer je ono bilo pod upravom Osmanlija više od 450 godina. Rijetka fuzija orijentalnog istoka i srednjovjekovnog zapada privlači poglede svih prolaznika. Kula koja još uvijek čuva uski prolaz uz rijeku Neretvu, na svom putu od mora prema unutrašnjosti, već je petsto pedeset godina star čuvar povijesti ovoga kraja i njegovih ljudi. Šišman Ibrahim-pašina džamija, koja je 90-ih godina bila uništena, obnovom je dobila poznato lice.

Nakon Počitelja vodimo vas u dragulj Hercegovine, grad Mostar. To je najvažniji grad u hercegovačkoj regiji, jer se smatra njegovim kulturnim i ekonomskim središtem. Tamo će vas dočekati lokalni vodič koji će vas odvesti na sat vremena dugu turu obilaska grada. Imat ćete priliku slušati o bogatoj povijesti grada, vidjeti Stari most (koji je zajedno sa starim gradom na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO-a od 2005.) iz 16. stoljeća. Arhitektura ovoga mjesta predstavlja simbol tolerancije: zajednički život muslimana, kršćana i židova. Most spaja dvije religijski podijeljene strane grada, kršćansku i muslimansku. Nakon obilaska imat ćete dva i pol sata slobodnog vremena. Možete se izgubiti na bazaru i vidjeti baštinu orijentalne kulture, dok kupujete nešto po čemu ćete pamtiti taj dan. Vidjeti ćete Tursku kuću (Kajtaz) i džamiju Kosin-Mehmed-paše. Ako ste ljubitelj povijesti, možete posjetiti Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida (1992. – 1995.), kako bi saznali nešto o teškoj povijesti ovoga naroda.

Posljednja su stanica našega izleta, prekrasni slapovi na Kravicama ili svetište Međugorje. Kravice slapovi su prekrasni park prirode koji možete obići za sat vremena. Kravice su poznate i kao “dragulj u kamenu” i zaštićene kao prirodna rijetkost ove države. Bitna je i činjenica da se tamo možete osvježiti u vrućim ljetnim mjesecima.

 

Polica otkazivanja

Za cjelokupni povrat novca, potrebno je otkazati 48 h prije izleta.

Agencijske ture/izleti/transferi podložni su promjenama ovisno o mogućnostima i preferencijama grupe, ali i vremenskim uvjetima, vodostaju, posebnim događajima, izvanrednim okolnostima koje se ne mogu izbjeći ili otkloniti i slično. Iz razloga sigurnosti i udobnosti Klijenta, Agencija zadržava pravo izmjene programa bez prethodne najave.

U slučaju većih promjena ili otkazivanja određenih tura/izleta/transfera koje je rezervirao Klijent, Agencija će obavijestiti Klijenta u najkraćem mogućem roku i pružiti sljedeće mogućnosti:

  1. a) Klijent može prihvatiti novi datum polaska ili odredište
  2. b) Klijent može prihvatiti turu/izlet/transfer jednake ili blisko slične aktivnosti
  3. c) Klijent može u potpunosti otkazati svoju rezervaciju i dobiti puni povrat uplaćenog novca

Spalato travel putnička agencija d. o. o.

Kontakt

+(385) 95 197 9151

info@spalatotravel.hr

Adresa

Križeva 8, Split 21000 Hrvatska

Tu smo za vas!