Kolačići i pravila privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala vaše iskustvo dok se krećete kroz web stranicu. Od toga, kolačići koji su kategorizirani prema potrebi pohranjuju se u vašem pregledniku jer su neophodni za rad osnovnih funkcija web stranice. Također koristimo kolačiće trećih strana koji nam pomažu analizirati i razumjeti kako koristite ovu web stranicu. Ovi kolačići bit će pohranjeni u vašem pregledniku samo uz vaš pristanak. Također imate mogućnost isključiti te kolačiće. Ali odustajanje od nekih od ovih kolačića može utjecati na vaše iskustvo pregledavanja.

KOLAČIĆI

Kolačić je podatak koji na vašem računalu pohranjuje web mjesto koji ste posjetili. Kolačići u načelu pohranjuju Vaše postavke, postavke za web mjesto koje posjetite, kao što su preferirani jezik i adresa. Nakon ponovnog posjeta iste web stranice, web browser će vratiti kolačiće koji pripadaju tom istom web mjestu. Navedena radnja omogućava  web stranici da prilagodi sadržaj Vašim potrebama.

Kolačići pohranjuju širok raspon informacija, uključujući i Vaše osobne informacije. Ipak, ove se informacije mogu pohraniti samo u slučaju Vašeg dopuštenja. Samo pohranjivanje podataka i slanje kolačića je proces koji Vama nije vidljiv. Međutim, možete promijeniti svoje postavke na internetskom pregledniku kako biste mogli odabrati hoće li zahtjev za spremanje kolačića biti odobren ili odbijen, automatski izbrisati pohranjene kolačiće prilikom zatvaranja internetskog preglednika itd.

Kako onemogućiti kolačiće?

Onemogućavanjem kolačića sami odlučujete da li želite  dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web browseru. Da biste provjerili informacije o postavkama kolačića, odaberite preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (Safari).  Ukoliko onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke funkcije web mjesta.

Trenutno postoji nekoliko web mjesta koja vam pomažu onemogućiti pohranu kolačića za razne usluge.

Dodatne informacije mogu se naći na sljedećim web stranicama;

http: //www.allaboutcookies. org/

http: //www.youronlinechoices. eu/